Innovatív elektro-permanens mágneses munkadarabrögzítõ rendszer (mágnesasztalok) maráshoz

Erő, biztonság, biztos és időben állandó teljesítmény, a maradvány mágnesesség és szórt fluxus hiánya ezek az erősségei ennek a technológiának. A kétirányú mágneskör, ahol minden póluspár N/S (Észak/Dél) aktív és kettős mágneses rendszerből áll (AlNiCo+Neodymium),ami az acélban a legnagyobb mágneses indukciót képes generálni és azon túl magas mágneses motorikus erő együtthatót biztosít (MMF), hogy biztonságosan lehessen működni jelentős üzemi légrések jelenléte mellett is.
A négyzetes sakktábla szerű elrendezés lehetővé teszi a fluxus vízszintes és lelapuló záródását, ami teljesen a pólusok területére koncentrálódik, azaz a rögzítendő és megmunkálandó munkadarabon belül. Az Észak(N) és Dél(S) pólusok tökéletesen egyforma méretűek, ami a mágneskör tökéletes kiegyensúlyozottságát biztosítja és meggátol minden szórt fluxusból eredő zavart, így a rögzítő erő előre pontosan meghatározható és időben állandó ("semleges koszorú" szabadalom). Elektro-permanens rendszerek esetén a biztonság már a működési elvből adódik. Mivel egy rövid ideig tartó elektromos impulzus aktiválja a rendszert, ezután a megmunkálandó darab határozatlan ideig rögzítve marad állandó nagyságú erővel, elektromos betáplálás nélkül, egyedül a nagy energiájú állandó mágnesek ereje által megtartva.
Egy következő elektromos impulzus kapcsolja ki a mágnest és engedi el a munkadarabot. Közben nincs semmiféle energiafogyasztás és melegedés. 

felmágnesezett állapot MillTec mágnesasztallemágnesezett állapot MillTec mágnesasztal

Páratlan tapasztalat

Tecnomagnete által a számos alkalmazási területen felhalmozott tudás, "know-how", elengedhetetlen eleme volt a rendszer továbbfejlesztésének, ami az új szabadalomban a Quadsystem TOP -ban testesül meg, ami most lehetővé teszi a mágneses berendezések új generációjának piaci bevezetését, melyeket egyetlen összeszerelt mechanikus alkatrész nélküli tömör tömbből kibontott test jellemez.
A pólusokat körbe hornyok jelzik, a pólusok a tömör szerkezetből vannak kialakítva, képesek nagy igénybevételeknek ellenállni a szerkezet teljes merevségével, hajlások nélkül. A rögzítési felület teljes egészében fém, nincs tömítő műgyanta és minden egyéb kitöltőanyagtól, betétektől mentes. A köralakú mágneses szigetek pólusgeometriája megengedi a mágneses terület optimális elosztását, olyan felületek szabadon hagyását,ahol később megmunkálásokkal ki lehet alakítani precíziós ütközők, tájoló csapok fogadását vagy hibrid rögzítő felületeket (kombinált mechanikus/mágneses rögzítést). 

nemzetközi szabadalom TecnoMagnete elektro-permanens munkadarab rögzítés

Monolit, tömör tömb technológia

A méhsejt szerkezetű felépítés nagy merevségű felfogató, rögzítő rendszerek kiépítését teszi lehetővé a legkisebb vastagság és súly mellett, elérve így a gépek teljesítményének legjobb kihasználását.

MTB MillTec elektropemanens mágnesasztal monolit, tömör tömb technológia

Egyetlen összefüggő áthatolhatatlan felület

Az egyenletes, teljes egészében fém, acél felület, betétek nélkül, áthatolhatatlan védőpajzsként teljes védelmet biztosít a mágnesasztal belsejében lévő villamos részeknek és állandó mágneseknek.

Hosszú élettartamú és környezetkimélő

A be- és összeszerelt, mozgó-, kopóalkatrészek teljes hiánya, valamint az egybefüggő teljesen acél felület lehetővé teszik, hogy a berendezés karbantartás mentes legyen. Élettartama hosszú, alkotóelemei 95%-ban
újrahasznosíthatók.

MTB multi több asztalos felhasználás elektro-permanens mágnesasztal
MillTec-kel maximális rugalmasság és termelékenység

A Quadsystem TOP technológia alkalmazása maráshoz való új generációs mágneses rendszerek MillTec rendszereknél lehetővé teszi erős és biztonságos mágnesasztalcsalád kínálatát, mely megfelel a legváltozatosabb megmunkálásoknál, mind gyorsmarásnál, mind teljesítmény marásnál. MillTec mágnesasztal-modulok ideális megoldást jelentenek mind vízszintes, mind függőleges tengelyű megmunkálásoknál, portálmarókon, mozgó asztalos horizontál marógépeken, megmunkáló központokon, palettákon, derékszögeken FMS rendszerekben. A hagyományos korlátokat túllépve szorítókkal és satuval történő rögzítéskor a munkadarab sohasem teljesen szabadon hozzáférhető, ezért szükséges, akár többször is, átállni és kiállítani a munkadarabot, hogy a megmunkálást be lehessen fejezni. MillTec-kel a darab 5 oldala mindig teljesen hozzáférhető, így akár egyetlen kiállítással a munkadarab készremunkálható, javítva a szerszámutak megválasztásának lehetőségét minden megmunkálásnál: sík-, kontúrmarás, furatolás, kibontás. A munkadarabok kiállítás- és csereideje jelentősen csökkenthető, akár csoportokban cserélt darabokkal. 

egyenletes rögzítés, 5 szabad oldala megmunkáláshoz a MillTec mágnesasztalon

Egyenletesen eloszló rögzítő erő.
MillTec-kel a rögzítő erő a teljes érintkező felületen egyenletesen eloszlik a munkadarab összenyomása, megfeszítése, deformálása nélkül. Ez a megmunkálás során csökkenti a rezgést, ami jobb felületi minőséget, a szerszám hosszabb élettartamát és a gép kíméletesebb használatát, azaz a gép mechanikus elemeinek kisebb igénybevételét eredményezi. 

Moduláris rendszer minden igényhez
Alapkivitelű MillTec modulok széles választékának hála könnyen összeállíthatóak összetett, nagy méretű asztalok mind fix, mind palettás, vízszintes v. függőleges telepítésre. A gépasztalra rögzíteni lehet az oldalsó hornyok segítségével vagy a monoblokk, tömör tömb modul testen átmenő rögzítő furatok elkészítésével. Hagyományos megmunkálásokhoz megfelel a HD(high density/nagy pólussűrűségű) változat, teljesítmény maráshoz a HP(high power) típus.
 
Vezérlő elektronika
A korszerű ST típusú elektronikus vezérlőegység család az alapvető nemzetközi szabványoknak megfelelőve, (UCS) áram- és ciklus érzékeléssel, a különböző alkalmazások igényeihez rendelkezésre áll. Mindegyik vezérlőegység gyors, pár másodperces le-, illetve felmágnesezési ciklus végrehajtására van tervezve és gyártva, kis fogyasztás és alacsony elektromágneses emisszió mellett, hosszú idejű megbízható működést garantálva. A hátlapon lévő RS 232 csatlakozó a gép PLC-jével való interfész kapcsolatot biztosítja. 
Az ST 200 típus bemeneti feszültsége 200V-tól 400V-ig áll rendelkezésre, tartozéka egy könnyen kezelhető távvezérlő és megfelel nagy méretû mágnes modulok vezérlésére. Az ST 200 vezérlőt összetett asztalok vezérléséhez szintén alkalmazzák, egyenként vagy több vezérlőt egymás után sorbakötve, a TCF távvezérlő tartozékkal lehetséges mindenegyes MillTec mágnesasztal modul egymástól független kiválasztása. 

Elektro-permanens mágnes vezérlők ST200 és TCFAlkalmazási példa videók:


QX, SQ, MT

QuadExtra, SuperQuad, MillTec

#QX #SQ #MT

#QuadExtra #SuperQuad #MillTec #TecnoMagnete

Forrás: BestOf Kft