IMET Hydra rendszer - Rádió-távvezérlés hidraulikus darujára

IMET – Hydra rendszerImet_logo

A hidraulikus daru csak kézi karokkal rendelkezik? Az IMET-nek megvan a megfelelő megoldása az Ön munkájának egyszerűbbé, biztonságosabbá és hatékonyabbá tétele érdekében: HYDRA SYSTEM. Ez a rendszer kompakt elektrohidraulikus működtetőkből áll, amelyek a rádió-távvezérlőivel együtt működnek, hegesztés nélkül telepíthetők a daru rudazatára és a daru saját hidraulikakörének módosítása nélkül. Az IMET HYDRA SYSTEM egyik fő jellemzője a hidraulikus áramkör teljes függetlensége a daruétól, egy dedikált tápegység használatával.


PWM működtetők APT400

PWMAz APT400 elektrohidraulikus aktuátorok a KRON, a ZEUS és a THOR rádió távvezérlőkkel együtt működtethetik a piacon fellelhető legtöbb olyan hidraulikus darut, amely csak kézi vezérléssel van felszerelve (hidraulikus működtető tömb).

A rendszer telepítése nem igényel hegesztést az irányító-vezérlő rudazatokon és érintetlenül hagyja a gép eredeti hidraulika rendszerét is az APT400 rendszer elektrohidraulikus áramköre a daruétól független, külön elektrohidraulikus vezérlőegységének köszönhetően. Ez kiküszöböli a daru hidraulikakörének, olajának megosztását és az ebből eredő gyakran előforduló lehetséges meghibásodásokat, amelyek általában a komoly igénybevételek és életkor miatt a túlságosan kopott hidraulika tömbből is adódhatnak. A kis hidraulikus tápegység vezérlőegységének aktiválása csak a távvezérlő által végrehajtott manőverekkel egy időben történik; így ez alacsony üzemi hőmérsékletet eredményez, elkerülhetővé teszi az energiaveszteséget és lassabb kopást is eredményez. Az APT400 működtetők kalibrálása a telepítés befejezése után történik, a rádió-távvezérlő adóegységének segítségével.

Az adóegységek és vevő egység

txRX

Kizárólagos irányítás Biztos lehet benne, hogy egyetlen rádiós eszköz sem veszi át az alkalmazás vezérlését, mivel kizárólagos kommunikációs csatorna van, amelyet egy egyedi azonosító kód véd, amelyet az IMET minden távvezérlőhöz egyedileg rendel hozzá.

Folyamatos és biztonságos átvitel Ez az eszköz folyamatos kapcsolattal működik az adó- és vevőegységek között. A rádióösszeköttetés olyan digitális kommunikációs protokollokkal készül, amelyeket algoritmusok figyelnek a vevőegységben. Ez garantálja az üzemeltető által küldött parancsok és a fogadott parancsok közötti abszolút megfeleltetést. Ha a rádiókapcsolat túl zavaros vagy megszakadt, a vevőegység önállóan Stop módba kapcsol, leáll, így a készülék biztonságos állapotba kerül.

Folyamatos önellenőrzés A rádió-távvezérlők a biztonságosság és a megbízhatóság biztosítását célzó tervezői alapelvek szerinti tervezés és gyártáson alapulnak. Például a CPU kettős mikroprocesszorral rendelkezik keresztellenőrzéssel, a STOP áramkör monitorozott kettős biztonsági relékből áll, S-STOP relé áll rendelkezésre a mozgásirány-meghibásodás kockázatának csökkentésére, minden adó és vevő táplálásakor meghibásodás és hiba tesztet végeznek.

BestOf

Forrás: Saját cikk