Elektrohidraulikus rádió-távvezérlés - IMET Hydra rendszer

IMET Hydra rendszerElektrohidraulikus daru vezérlés vagy a hidraulikus daru csak kézi karokkal rendelkezik? Az IMET HYDRA SYSTEM a megfelelő megoldás az Ön munkájának egyszerűbbé, biztonságosabbá és hatékonyabbá tétele érdekében. Ez a rendszer kompakt elektrohidraulikus működtetőkből áll, amelyek a rádió-távvezérlőivel együtt működnek, hegesztés nélkül telepíthetők a daru rudazatára és a daru saját hidraulikakörének módosítása nélkül. Az IMET HYDRA SYSTEM egyik fő jellemzője a hidraulikus áramkör teljes függetlensége a daruétól, egy dedikált tápegység használatával.

PWM működtetők, az APT400 elektrohidraulikus aktuátorok

Elektrohidraulikus aktuátor
Az APT400 elektrohidraulikus aktuátorok a KRON, a ZEUS és a THOR rádió távvezérlőkkel együtt működtetik a piacon fellelhető legtöbb olyan hidraulikus darut, amely csak kézi vezérléssel van felszerelve (hidraulikus működtető tömb).
A rendszer telepítése nem igényel hegesztést az irányító-vezérlő rudazatokon és érintetlenül hagyja a gép eredeti hidraulika rendszerét is az APT400 rendszer elektrohidraulikus áramköre a daruétól független, külön elektrohidraulikus vezérlőegységének köszönhetően. Ez kiküszöböli a daru hidraulikakörének, olajának megosztását és az ebből eredő gyakran előforduló lehetséges meghibásodásokat, amelyek általában a komoly igénybevételek és életkor miatt a túlságosan kopott hidraulika tömbből is adódhatnak. A kis hidraulikus tápegység vezérlőegységének aktiválása csak a távvezérlő által végrehajtott manőverekkel egy időben történik; így ez alacsony üzemi hőmérsékletet eredményez, elkerülhetővé teszi az energiaveszteséget és lassabb kopást is eredményez. Az APT400 működtetők kalibrálása a telepítés befejezése után történik, a rádió-távvezérlő adóegységének segítségével.

Daru vezérlés távirányítással

Daru vezérlés elektrohidraulikus távirányítással

Elektrohidraulikus aktuátorKizárólagos irányítás. Az IMET minden távvezérlőhöz hozzárendel egy egyedi azonosító kódot, mely kizárólagos kommunikációs csatornát biztosít. Ezáltal, biztos lehet benne, hogy egyetlen rádiós eszköz sem veszi át az alkalmazás vezérlését.Az adóegységek és vevő egység biztonságos kapcsolata és annak kiemelkedő ismérvei.

Folyamatos és biztonságos átvitel. Ez az eszköz folyamatos kapcsolattal működik az adó- és vevőegységek között. A rádióösszeköttetés olyan digitális kommunikációs protokollokkal készül, amelyeket algoritmusok figyelnek a vevőegységben. Ez garantálja az üzemeltető által küldött parancsok és a fogadott parancsok közötti abszolút megfeleltetést. Ha a rádiókapcsolat túl zavaros vagy megszakadt, a vevőegység önállóan Stop módba kapcsol és leáll, így a készülék biztonságos állapotba kerül.

Elektrohidraulikus rádió távvezérlő

Folyamatos önellenőrzés.  A rádió-távvezérlők a biztonságot és megbízhatóságot biztosító alapelvek szerinti tervezés és gyártáson alapulnak. Például: a CPU kettős mikroprocesszorral rendelkezik keresztellenőrzéssel, a STOP áramkör monitorozott kettős biztonsági relékből áll, S-STOP relé áll rendelkezésre a mozgásirány-meghibásodás kockázatának csökkentésére.  Minden adó és vevő táplálásakor meghibásodás elleni hiba tesztet végeznek.

Bővebb információ és ajánlatkérés, itt.

Elektrohidraulikus rádió távvezérlőIMET Hydra rendszer
 
Forrás: Saját cikk