Ergonómikus rádió távvezérlés és adattovábbító rendszerek

Rádió távvezérlés és adattovábbítás új dimenzióban az IMET M880-as sorozat és a Conductix-Wampfler ProfiDAT® termékcsaláddal.

Az M880 széria az IMET innovációs vállalati filozófiájának köszönhető, mely elsősorban a korszerű technológiákra, a biztonságra és a megbízhatóságra helyezi a hangsúlyt. A piacvezető gép gyártókkal folytatott beszállítói együttműködések során összegyűjtött tapasztalatok tették lehetővé az IMET számára, hogy világszerte pontos képet kapjon az érintett piacok különböző igényeiről. Ennek eredményeként, testre szabható és felhasználóbarát rádió távvezérlő rendszert fejlesztett ki.

Ergonómikus távvezérlés

Miért a biztonság a legalapvetőbb a rádió távvezérlésben?

A biztonság kulcselem, mivel meghatározza a rádió távvezérlő felépítését és kialakítását. Egy rádió távvezérlő csak akkor minősül biztonságosnak, ha hiba esetén sincs balesetveszély. A rádió távvezérlő komponenseinek képesnek kell lenniük hosszú távon helytállni és megfelelni még nehézüzemi körülmények között is. Mivel a design, a tervezés nagymértékben támaszkodik a rendszeres monitorozás, keresztellenőrzés, felülvizsgálat és redundancia modellekre, az IMET rádió távvezérlők megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek. 

Biztonságos ipari vezérlés és távvezérlés

Az ipari vezérlés az IMET rádió távvezérlőkkel biztonságos és termelékeny. Hatékony működtetést, valamint kényelmes és egyszerű kezelhetőséget, ergonómikus távvezérlést biztosítanak a folyamatos napi használatban. Az Ön igényének megfelelően, egyedi és standard kialakítások egyaránt! A rendelkezésre álló modellek széles választéka lehetővé teszi, hogy a különböző termékek közül minden felmerülő igényhez a megfelelőt lehessen kiválasztani. Az IMET termékcsaláddal testre szabott rendszert hozhat létre építőipari gépek, ipari emelő-berendezések, hidraulikus daruk, betonszivattyúk, ökológiai tisztító, fúró és általános ipari automatizálási alkalmazásoknál. A legelterjedtebb felhasználásokhoz tervezett standard berendezései mellett, az IMET az ügyfelek egyéni igényeinek megfelelően egyedi megoldásokat is megvalósít. Joystick-os és nyomógombos rádióvezérlők széles választéka webáruházunkban! Megnézem.

Rádió távvezérlés támogatása adattovábbító rendszerekkel

A Conductix-Wampfler ProfiDAT® adatok továbbítására szolgál a darurendszereknél az álló és mozgó felhasználó között az ipari távvezérlésben. A ProfiDAT® rendszer a daru áramhozzávezető-sín rendszerével együtt van telepítve. Az adatátviteli rendszer legalább egy fix és egy mobil adó-vevőből, egy betápláló egységből és vevőantennából áll. A mobil antenna folyamatosan képes adatokat fogadni és továbbítani. Az adatátvitel mellett a ProfiDAT® profil egyidejűleg földvezeték-sínként (PE) is szolgál. Az adatátvitelhez szükséges antenna a PE profilban futó áramszedőfejbe van integrálva. 

ProfiDat a szakszerű adattovábbító rendszerekA fenti ábra mutatja (jobb oldali ábra a már ProfiDAT® -tal szerelt), hogy a ProfiDAT®-sín kettős funkciója – a kommunikációs kapcsolat és földvezeték-sín, kompakt és teljesen integrált megoldását eredményezi. A már meglévő földvezeték-sín (PE) helyettesíthető a ProfiDAT® rendszerrel, további helyigény és egyéb módosítások nélkül. Adatátvitel esetén ez az érintkezés nélküli rendszer lehetővé teszi az adatok (videó, hang, vezérlés) megbízható és nagy adatsebességű (valós idejű REAL-TIME adatok) átvitelét. Az adatátviteli sebesség 100 Mbit/s-ig akár 3 ms átlagos késleltetéssel is megbízhatóan átvihető. A speciális kialakítású ProfiDAT® profil és a mobilantenna az adatokat árnyékolt rendszerben továbbítja, amely még a rádiófrekvenciás átvitelekkel zsúfolt környezetekben is tökéletesen működik (pl.: konténer-terminálok). A ProfiDAT® adatátviteli rendszer számos Conductix-Wampfler vezetősínnel kombinálható.

Rádió távvezérlés támogatása ProfiDat rendszerrel

Hogyan támogatják, avagy helyettesítik egymást a fent bemutatott rendszerek (ergonómikus rádió távvezérlés és adattovábbítás) az egyes alkalmazási területeken?

Gyorsan változó jelek továbbítása esetén (pl.: nagy sebességű ethernet kapcsolat) a csúszógyűrűs áramszedők jelenthetik a megoldást az ipari wi-fi kiváltására. Ezáltal alacsonyabb zavarszint mellett, árnyékolt rendszerben, jelentős jelvesztés veszélye nélkül lehet biztonságos adatátvitelt garantálni ott, ahol rádiós berendezésektől zsúfolt környezetben szükséges mindezt megvalósítani. Ugyanakkor a kábelezés elkerülésére is lehetőséget adhat bizonyos esetekben a mozgó vezérelendő eszközöknél és biztonsággal alkalmazható a vezérlő jelek átvitelére megfelelő biztonsági szintet nyújtó rádió távvezérlő, akár data-feed-back-kel. Jó példa lehet erre a színházi alkalmazás, ahol mindkét rendszernek megvannak a maguk alkalmazási területei.

Forrás: BestOf Kft.