Rádió-távvezérlők és adat-továbbító rendszerek

Imet AZ ÚJ M880-as sorozat  és a Conductix-Wampfler ProfiDAT®

TAPASZTALATOK ÚJ DIMENZIÓBAN

Az M880 sorozat az IMET hosszú távú, mindig újító vállalati filozófiájának eredménye, mely elsősorban a korszerű technológiákra, a biztonságra és a megbízhatóságra helyezi a hangsúlyt. A sok éves piacvezető gép-gyártókkal folytatott beszállítói együttműködések során összegyűjtött tapasztalatok lehetővé tették az IMET számára, hogy megértse, illetve pontos képet kapjon az érintett piacok különböző igényeiről világszerte. Ezek alapján testre-szabható és felhasználóbarát rádió-távvezérlő rendszert alkotott meg.
Imet M880 TXs

MIÉRT A BIZTONSÁG A LEGALAPVETŐBB TULAJDONSÁG

A biztonság kulcselem, amely meghatározza a rádió-távvezérlő felépítését és kialakítását. A rádió-távvezérlő csak akkor minősül biztonságosnak, ha hiba esetén sincs balesetveszély. A rádió- távvezérlő komponenseinek képesnek kell lenniük hosszú távon helytállni, megfelelni még nehézüzemi körülmények között is. Mivel a design, a tervezés nagymértékben támaszkodik a rendszeres monitorozás, keresztellenőrzés, felülvizsgálat és redundancia modellekre, az IMET rádió-távvezérlők megfelelnek a legmagasabb biztonsági követelményeknek. Az IMET rádió-távvezérlők biztonságos, termelékeny és hatékony működtetést biztosítanak, valamint kényelmes és egyszerű (ergonómia) kezelhetőséget a folyamatos napi használatban. Imet M880 S AC

EGYEDI ÉS STANDARD KIALAKÍTÁSOK EGYARÁNT A rendelkezésre álló modellek széles választéka lehetővé teszi, hogy a különböző termékek közül minden lehetséges igényhez a megfelelőt ki lehessen választani. Az IMET termékcsaláddal testre szabott rendszert hozhat létre építőipari gépek, ipari emelő-berendezések, hidraulikus daruk, betonszivattyúk, ökológiai tisztító, fúró és általános ipari automatizálási alkalmazásoknál. A legelterjedtebb felhasználásokhoz tervezett standard berendezései mellett az IMET egyedi igények szerint is kialakít az ügyfelek kéréseinek megfelelő egyedi megoldásokat.


***

Conductix-Wampfler ProfiDAT®

A ProfiDAT® adatok továbbítására szolgál darurendszereknél az álló és mozgó felhasználó között. A ProfiDAT® rendszer a daru áramhozzávezető-sín rendszerével együtt van telepítve. Az adatátviteli rendszer legalább egy fix és egy mobil adó-vevőből, egy betápláló egységből és vevőantennából áll. A mobil antenna folyamatosan képes adatokat fogadni és továbbítani. Az adatátvitel mellett a ProfiDAT® profil egyidejűleg földvezeték-sínként (PE) is szolgál. Az adatátvitelhez szükséges antenna a PE profilban futó áramszedőfejbe van integrálva. 

ProfiDat

A fenti ábra mutatja (jobb oldali ábra a már ProfiDAT® -tal szerelt), hogy a ProfiDAT®-sín kettős funkciója – a kommunikációs kapcsolat és földvezeték-sín, kompakt és teljesen integrált megoldását eredményezi. A már meglévő földvezeték-sín (PE) helyettesíthető a ProfiDAT® rendszerrel, további helyigény és egyéb módosítások nélkül. Adatátvitel esetén ez az érintkezés nélküli rendszer lehetővé teszi az adatok (videó, hang, vezérlés) átvitelét megbízhatóan és nagy adatsebességgel (valós idejű REAL-TIME adatok). Az adatátviteli sebesség 100 Mbit/s-ig akár 3 ms átlagos késleltetéssel is megbízhatóan átvihető. a speciális kialakítású ProfiDAT® profil és a mobilantenna az adatokat árnyékolt rendszerben továbbítja, amely még a rádió-frekvenciás átvitelekkel zsúfolt környezetekben is tökéletesen működik (pl.: konténer-terminálok). A ProfiDAT® adatátviteli rendszer számos Conductix-Wampfler vezetősínnel kombinálható.

Profidat_2

Hogyan támogatják, avagy helyettesítik egymást a fent bemutatott rendszerek az egyes alkalmazási területeken?

Gyorsan változó jelek továbbítása esetén (pl. nagy sebességű ethernet kapcsolat) a csúszógyűrűs áramszedők jelenthetik a megoldást az ipari wi-fi kiváltására, mivel így alacsonyabb zavarszint mellett, árnyékolt rendszerben, jelentős jelvesztés veszélye nélkül lehet biztonságos adatátvitelt biztosítani ott, ahol rádiós berendezésektől zsúfolt környezetben szükséges mindezt megvalósítani. Ugyanakkor a kábelezés elkerülésére is lehetőséget adhat bizonyos esetekben a mozgó vezérelendő eszközöknél és biztonsággal alkalmazható a vezérlő jelek átvitelére megfelelő biztonsági szintet nyújtó rádió-távvezérlő, akár data-feed-back-kel. Jó példa lehet erre a színházi alkalmazás, ahol mindkét rendszernek megvannak a maguk alkalmazási területei.
CW_Theather

BestOf logo


Forrás: BestOf Kft.