MillTec Grip elektro-permanens mágnesasztal, gyors munkadarabrögzítéshez, precíziós megmunkáláshoz

További információ Kevesebb információ

ELEKTRO-PERMANENS MÁGNESES MUNKADARAB FELFOGATÓ RENDSZER MARÓGÉPEKRE

Egyenletesen eloszló, nagy erejû munkadarab felfogatás a gépasztalon
• Monolit, tömör tömb technológia
• Teljes tömör acél felület
• Kis vastagság és kis önsúly
• Nagy rögzítõ erõ
• Teljes biztonság

A MillTec GRIP forradalmasítja a mágneses munkadarab felfogatást marógépeken és megmunkálóközpontokon. Most már tényleg meg lehet az egyenletes felfogatást valósítani a munkadarab és a mágneses felület és egyidejûleg a mágneses rendszer és a gépasztal között. A rendszer rögzítõ ereje a gépasztalon a munkadarabon kifejtett névleges erõ 30%-a, a teljes erõ elérheti a 75 tonna/m2 értéket.
Ezek a nagy erõk együttesen kiküszöbölnek minden lehetséges hajlást és/vagy deformációt, amit a mechanikai rögzítõ elemek okozhatnak tökéletes stabilitást, szerkezeti merevséget és egyenletes eloszlást biztosítva a darab/mágnesasztal/gépasztal hármas egységen. A rezgések teljes kiküszöbölése lehetõvé
teszi, hogy a mágneses rendszer egyenletes felfogatásának jellemzõit ki lehessen használni:
jobb minõség, n agyobb pontosság, optimális megmunkálási sebesség, kisebb szerszámkopás.
A csökkentett vastagság és a kisebb önsúly segít a gép teljesítményének az optimalizálásában, 
növelve a szabad magasságot és a terhelhetõséget, rövidebb ciklus idõkkel, gyorsabban és kisebb igénybevételek mellett. A MillTec GRIP használata nagy elõnyöket nyújt a termelékenység nagymértékû növelésében és a minõség javításában. Használata egyszerû az innovatív push-pull gyors csatlakozóval.

MillTec GRIP/Tapadó
Az önrögzítéshez az általa elõállított gépasztalra ható mágneses rögzítõ erõ egyenlõ a rendszer névleges rögzítõ erejének a 30%-val. Minden pólus névleges rögzítõ ereje 615 daN a munkadarabon és 185 daN a gépasztalon. Ez a mechanikus rögzítõ elemeket jól kiegészítõ erõ azért van, hogy tökéletes stabilitást és egyenletesen eloszló rögzítést lehessen elérni.

MillTec Autoclamp/Önrögzítõ
Ez a változat kettõs mágneses szektorral van ellátva és képes nagyobb önrögzítõ erõt a gépasztalra kifejteni. A pólusok egyenként létrehoznak 615 daN rögzítõ erõt mind a munkadarabban, mind pedig a gépasztalban. Azonban az asztal alsó mágneses felületének csak a 80%-a kerül felmágnesezésre a gépasztalon történõ önrögzítés fázisában. A pólusok fennmaradó 20%-a ellentétes polaritású és aktiválva vannak, de csak a DEMAG lemágnesezés fázisban, hogy biztosítsák a tökéletes és stabil pozicionáltságot egyetlen mechanikai rögzítõ elem nélkül is.


MillTec Basic/Alap
Ebben a változatban a gépasztalhoz történõ önrögzítõ funkció nincs kialakítva; valójában az önrögzítés alapja a mágnesasztal aljába beépített talplapba kerül rövidrezárásra.
A MillTec Basic/Alap asztalokat hagyományos mechanikus rögzítõ elemekkel, szorítókkal vagy csavarokkal, kell rögzíteni a gépasztalra.

Az MT GRIP/Tapadó és az MT Autoclamp/Önrögzítõ ereje mindig közel esik a maximális névleges szintekhez, mivel a gépasztal referencia felülete általában sík, sima, valamint nagy és jól érintkezõ felületekkel rendelkezik, azaz jó feltételeket biztosít a mágneses fluxus folyamatos körbeáramlásához, záródásához.

A munkadarabon lévõ rögzítõ erõt mindig befolyásolja az elkerülhetetlen üzemi légrés, az elõre meg nem becsülhetõ érintkezési felület illetve pólushosszabbítók esetleges jelenléte. Számos alkalmazási helyzetben a gépasztalra ható rögzítõ erõ azonos vagy akár nagyobb is lehet, mint a munkadarabra ható rögzítõ erõ.

Az MT GRIP/Tapadó és az MT Autoclamp/ Önrögzítõ rendszerek parkoló fedõlappal együtt kerülnek leszállításra, ezek alapvetõen szükségesek a szállításnál és a telepítésnél. Újból fel lehet ezeket használni a rendszer levételekor, illetve más gépre történõ áthelyezésekor.

Minden változat rendelhetõ HD (High Density) kivitelben, ezek az általános megmunkálásokhoz, míg a HP (High Power) kivitelûek a teljesítmény megmunkálásokhoz, nagyobb légrések melletti nehéz üzemi körülményekhez valók. 

Hasonló termékek